Meten is weten

Als je online shopt kun je je sieraden niet van te voren passen. Hoe weet je dan toch of een sieraad perfect gaat passen? Op deze pagina leg ik uit hoe je de maten kan achterhalen van jouw perfecte armband of ketting. 

Om de maat van je armband te bepalen, meet je de omtrek van je pols. Voor het meten van jouw polsomtrek kun je het beste een flexibel meetlint gebruiken. Je meet de omtrek van je pols direct onder het knobbeltje van je pols. Wikkel het meetlint om je pols en zorg ervoor dat deze goed aansluit, maar niet té strak zit. Vervolgens lees je de maat af waar het meetlint samenkomt. Nu weet je jouw polsmaat. Tel hier 1 a 2 cm bij op en je weet jouw armbandmaat. Is je polsomtrek 17 cm, dan is je armbandmaat dus 18 a 19 cm, afhankelijk van hoe strak je wilt dat de armband zit. 

  • Strakke armband = polsmaat + 1 centimeter
  • Normale armband = polsmaat + 2 centimeter
  • Losse armband = polsmaat + 3 centimeter

Bij de armbanden van Sieradenkist staat de maat altijd vermeld. Ben je op zoek naar een andere maat? Neem dan gerust contact op.

Maat 17 armbandmaat betekent dat de lengte van de armband 17 centimeter is. Als je maat 17 wilt passen, moet je polsmaat dus kleiner zijn. Anders krijg je de armband niet dicht. Het mooiste is als je armband 1 tot 3 cm centimeter groter is dan je polsmaat.

De gemiddelde armbandmaat van vrouwen is 17 tot 18 cm. Voor mannen is dit ongeveer 19-20 cm. Je pols is dan vaak 2 cm kleiner. Je meet je polsmaat door een meetlint om je pols te leggen of je meet je armbandmaat door een armband op te meten die perfect zit.

Gemiddeld gezien geeft deze afbeelding aan hoe de ketting zal vallen:

Om je ketting maat te meten pak je een touwtje die je om te hals legt, vervolgens leg je deze langs een liniaal om het af te lezen. Wat je ook kan doen is een ketting uit je sieradenkist pakken die perfect zit, en deze langs de liniaal leggen.

Dat ligt er helemaal aan hoe jij wilt dat de ketting zal vallen. Een gemiddelde kettingmaat voor een medium lange ketting is tussen de 45 en 50 centimeter. Bij elke ketting van Sieradenkist staat de maat vermeld.